80656   1509
تاریخ انتشار: 1396/04/10 22:15
استاندار خوزستان نسبت به کاهش جمعیت نخبگان و کارآفرینان استان هشدار داد و گفت: آمار جمعیتی سال های 90 تا 95 نشان می دهد که خوزستان یک استان مهاجر فرست بوده است.

 

 

به گزارش سایت آماج نیوز، به نقل از ایرنا غلامرضا شریعتی در همایش ملی جمعیت در تالار شهدای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: آمار جمعیتی پنج ساله خوزستان در سال های 90 تا 95 ، این استان را مهاجر فرست نشان می دهد، اگرچه در سال 95 این روند متوقف شده است، اما این مساله سبب کاهش جمعیت افراد تحصیلکرده و کار آفرین در استان می شود.
وی تاکید کرد: لازمه خروج این استان از وضعیت مهاجرفرست این است که سطح رفاه زندگی در خوزستان افزایش یابد.
شریعتی با بیان اینکه جمعیت روستایی در کشور از 49 درصد در سال 45 به 25 درصد در سال 95 رسیده افزود: مهاجرت جمعیت از روستاها به شهرها علاوه بر تاثیر منفی روی تولید مواد غذایی، باعث افزایش حاشیه نشینی در شهرها می شود.
وی اظهار کرد: در خوزستان با اجرای طرح هایی همچون 550 هزارهکتاری کشاورزی (موسوم به طرح رهبری) برای ایستایی جمعیت در روستاها و یا بازگشت مردم به روستاها تلاش شده است.
به گفته وی، خوزستان رتبه اول تولید محصولات کشاورزی بوده و امسال با وجود کاهش 54 درصدی بارندگی، رتبه اول تولید گندم را دارد و یک میلیون و 360 هزارتن گندم خریداری شده است.

*بیکاری؛ چالش افزایش جمعیت
استاندار خوزستان همچنین با اشاره به مباحثی که درباره افزایش و کاهش جمعیت در کشور مطرح می شود، اظهار کرد: مساله مهمتر این است که از نیروی جوان برای توسعه کشور به درستی بهره برداری شود، زیرا افزایش جمعیت، بدون توجه به سرانه و رشد اقتصادی پایین، نمی تواند هدف غایی کشور و رهبری از سیاست های افزایش جمعیتی را محقق کند.
وی تاکید کرد: تنها با برنامه ریزی و افزایش ظرفیت اقتصادی است که جمعیت بیشتر می تواند منجر به اقتدار سیاسی بیشتر شود.
شریعتی با بیان اینکه کشور از نظر جمعیتی در شرایط 'پنجره جمعیتی' قرار دارد توضیح داد: در حال حاضر دو سوم جمعیت در وضعیت فعال است و یک سوم آن را کودکان و سالمندان تشکیل می دهند که از نظر متخصصان بهترین شرایط جمعیتی شمرده می شود.
وی مهمترین چالش پنجره جمعیتی در کشور را بیکاری دانست و گفت: برای رفع این مشکل، برای رشد اقتصادی و اشتغالزایی در کشور باید متناسب با افزایش جمعیت برنامه ریزی شود.
شریعتی اضافه کرد: اقتصاد دانان معتقد هستند که در بهترین وضعیت سالانه می توان 700 هزار شغل در کشور ایجاد کرد، این در حالیست که برای فائق آمدن بر بیکاری در کشور باید سالانه یک میلیون و 170 هزار شغل ایجاد شود.
وی با اشاره به ایجاد 650 هزار شغل در سال گذشته در کشور، ادامه داد: بر اساس برنامه ششم توسعه کشور دولت ملزم به ایجاد سالانه 950 هزار شغل است؛ البته این میزان اشتغال تنها می تواند وضعیت موجود را حفظ کند بنابراین برای ایجاد اشتغال همه کشور و همه دستگاه های حاکمیتی باید بسیج شوند.

*ازدواج هایی که به فرزندآوری نمی رسد
شریعتی نسبت به عدم تناسب رشد خانوارها با جمعیت هشدار داد و افزود: در سال 95 نسبت به سال 90 تعداد خانوارها 15 درصد افزایش داشته درحالی که جمعیت در این مدت 3.9 درصد رشد کرده است به این معنی که ازدواج ها منجر به فرزندآوری نشده یا خانوارهای هسته ای تشکیل شده و افرادی از خانواده جدا شده و تنها زندگی می کنند.
به گفته وی، این مساله افزایش مصرف آب و برق و ... را به همراه دارد بدون اینکه رشد و توسعه انسانی در بر داشته باشد.
شریعتی با بیان اینکه دولت در سال های اخیر مساله رشد اقتصادی را مدنظر داشته افزود: در صورتی که وضعیت اقتصادی و بیکاری بهبود نیابد، از پنجره جمعیتی خارج می شویم.

برچسب ها:
استاندار ؛ جمعیت ؛ همایش ؛




ثبت نظر

نام*
ایمیل(اختیاری)
نظر*
 
آخرین اخبار