استاندار خوزستان با بیان اینکه وضعیت خوزستان در حوزه اعتیاد مطلوب نیست، گفت: دولت یازدهم در امر مقابله با آسیبهای اجتماعی یکی از دولتهای پیشرو بوده است.
به گزارش سایت آماج نیوز به نقل از خبرگزاری فارس از اهواز، غلامرضا شریعتی چهارشنبه شب در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان که با حضور وزیر کشور برگزار شد، اظهار کرد: در سال 85 زمانی که مقام معظم رهبری سیاستهای مبارزه با مواد مخدر را ابلاغ کردند، فرمودند که سیاستهای کلی را ابلاغ کردهام اما این نگرانی همچنان باقی است که دست اندرکاران، مبارزه با بلای بزرگ و تهدید عظیمی که وجود دارد را به درستی برآورده نکنند و مشکلات روی هم متراکم شود.
وی ادامه داد: بنابراین از مسؤولان انتظار میرود که هر کدام سهم دستگاه خود را در اجرایی کردن این سیاستها با قاطعیت و بدون فوت وقت به مرحله عمل برسانند.
استاندار خوزستان خاطرنشان کرد: نگرانی مقام معظم رهبری کاملا به جا بوده است. بعضاً بیتوجهی در دولت قبل وضعیت نامناسبی در مبارزه با مواد مخدر ایجاد کرده که خوشبختانه دولت یازدهم در امر مقابله با آسیبهای اجتماعی یکی از دولتهای پیشرو بوده است.
شریعتی افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره قربانی جرائم سازمان یافته و در صدر آن قاچاق مواد مخدر بوده که با افزوده شدن پولشویی و قاچاق انسان و سایر موارد، تامین امنیت کشور، تامین امنیت اقتصاد و به طور کلی تامین امنیت همه جانبه نیازمند مقابله با این جرائم و ورود به همکاریهای بینالمللی در این زمینه است.
وی تصریح کرد: دولت یازدهم در این امر اهتمام جدی داشته است. در استانداری خوزستان نیز دستور انجام کار تحقیقاتی و پژوهشی با هدف بررسی زمینهها و عوامل گرایش به مواد مخدر و میزان شیوع آن در مناطق حاشیه اهواز داده شد و مشخص شد که گسترش بیکاری، دسترسی آسان به مواد مخدر و ارتباط با دوستان معتاد از عوامل موثر در گرایش جوانان به مواد مخدر بوده است.
استاندار خوزستان یادآور شد: همچنین از دیدگاه مصرف کنندگان مواد مخدر و مشروبات الکی، مهمترین دلایل مصرف شامل تفریح و لذت جویی با 28 درصد، فرار از مشکلات با 27 درصد و مخالفت با محدودیتهای اجتماعی با 22 درصد سهم بوده است. در مجموع با کمک نتایج این پژوهش به نظر میرسد که فراهم کردن زمینههای پر کردن اوقات فراغت در فضای روستایی و اشتغالزایی میتواند نقش بسیار مهمی در کاهش گرایش جوانان به مواد مخدر ایفا کند.
شریعتی اضافه کرد: شاخصهها و آمار نشان میدهد که وضعیت خوزستان در حوزه اعتیاد مطلوب نیست و نیازمند کمک و حمایت بیشتر است. اقداماتی که ما در این مدت سعی کردیم انجام دهیم، شناسایی کودکان معتاد در استان خوزستان بوده که این موضوع در دستور کار قرار گرفت. همچنین تعداد کودکان بازمانده از تحصیل خوزستان حدود 7 درصد کل آمار کشور است.
وی در پایان با بیان اینکه به آموزش و پرورش طرحی ارائه شد که در مقاطع اول و دوم دبستان و همچنین در مقطع پیش دبستانی، کار پیشگیری را آغاز کنند، گفت: سال گذشته سه رزمایش انجام دادیم و همچنین کارهای ویژهای در گلوگاههای استان انجام شد و در حد امکان تجهیز شدند و در گلوگاه اهواز - اندیمشک نیز اقداماتی انجام شد. همچنین در استان خوزستان در سال گذشته کشت خشخاش نداشتیم.