به گزارش سایت ،ماج نیوز، در این پیام آمده است: وقوع طوفان های گرد و غبار بسیار ناگوار و سبب عوارض مختلفی برای مردم است. مقابله با گرد و غبار از برنامه های مورد توجه دولت بوده؛ از کاشت نهال با مسئولیت سازمان جنگل ها و مراتع تا احیای هورالعظیم که اگر چه هر یک با مشکلات متعددی روبروست، ولی در برخی بخش ها کم و بیش و در برخی دیگر به طور قابل ملاحظه ای اقدامات مشهود است اما در عین حال روند خشکسالی 2 دهه ای خوزستان و بسیاری از نقاط دیگر غرب آسیا رو به تزاید بوده است.
ابتکار در ادامه این پیام تاکید کرده است: این مسئولیت یک شخص نیست؛ بلکه مسئولیت میان سازمان هواشناسی، وزارت کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت نیرو، وزارت کشاورزی و سازمان جنگل و مراتع و آبخیزداری، وزارت امور خارجه، سازمان برنامه و بودجه و سازمان حفاظت محیط زیست توزیع شده است، همچنین یک مسئولیت بین المللی هم در میان هست.
در بخش دیگری از این پیام آمده است: به دلیل ماهیت اکثریت قریب به اتفاق طوفان های موجود که از کشورهای خارجی و عمدتا عراق منشا می گیرد، در ماه های اولیه مسئولیت برای اجرای تفاهم نامه های مربوطه به عراق سفر کردم و حتی در طی آن، شروع درخت کاری اعلام شد، ولی با بالاگرفتن جنگ در آن کشور این برنامه مسکوت ماند. بارها به دولت عراق تذکر داده شده که آخرینش همین دو ماه پیش بود، اما با شرایط آن کشور پاسخ درخوری داده نشده است.
ابتکار در این پیام می افزاید: با تلاش ایران، قطعنامه های مجمع عمومی سازمان ملل برای اولین بار دنیا را به این موضوع حساس کرده، به طوری که گزارش جهانی تدوین و دستور کار همکاری جهانی ارایه شد. دولت ایران طرح درخت کاری در راهپیمایی اربعین توسط زائرین را از مرز مهران امسال شروع کرد.
در ادامه آمده است: سیاسی کردن موضوع یا حمله به یک سازمان، کاری را از پیش نمی برد. مطالبه گری و پرسش خوب است، به صورتی که همه مسئولین و دستگاه های مربوطه را به سمت و سوی همکاری فرابخشی سوق دهد.
بر اساس این گزارش، طوفان گرد و غبار با شدت بیش از 66 برابر حد مجاز از صبح امروز در خوزستان به ویژه اهواز آغاز شده است.
شدت طوفان و گرد وخاک به قدری است که مانع برگزاری نماز جمعه امروز اهواز شده و 9 پرواز را نیز لغو کرده است. لیگ برتر دوچرخه سواری کشور نیز در ماهشهر به دلیل گرد و غبار برگزار نشد.
در پی وقوع توفان های گرد و غبار در بهمن 93، اهواز و چند شهر استان آلودگی بیش از 66 برابر حد مجاز را در چندین روز تجربه کردند.
اعتراض شدید مردم در شبکه های اجتماعی و تجمعات اعتراضی در مقابل استانداری نسبت در آن روزها اتفاق افتاد.
کارگروه ملی مقابله با ریزگرد در آن زمان تشکیل و مصوباتی را ابلاغ کرد که بخش زیادی از آنها به دلیل نبود اعتبار اجرایی نشد.