30413   6344
تاریخ انتشار: 1395/11/04 22:20
معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان گفت: از هر 100 هزار مرد خوزستانی سالانه 112 نفر و از هر 100 هزار زن خوزستانی سالانه 128 نفر به بیماری سرطان مبتلا می‌شوند.

 

 

به گزارش سایت آماج نیوز، دکتر ناصر ضیغمی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، اظهار کرد: زمانی یک بیماری در منطقه‌ای تبدیل به سونامی می‌شود که میزان ابتلا به آن بیماری در منطقه بیشتر از شاخص‌های جهانی باشد، در حال حاضر نه در خوزستان و نه حتی در ایران سونامی سرطان وجود ندارد و میزان ابتلا به سرطان در استان و کشور کمتر از شاخص‌های جهانی است.

 

وی افزود: طبق شاخص جهانی سالانه از هر 100 هزار مرد 205 نفر و از هر 100 هزار زن 165 نفر به بیماری سرطان مبتلا می‌شوند. در کشور ایران نیز از هر 100 هزار مرد سالانه 134 نفر و از هر 100 هزار زن 128 نفر به این بیماری دچار می‌شوند. در خوزستان میزان ابتلای مردان به بیماری سرطان کمتر است و از هر 100 هزار مرد خوزستانی 112 نفر و از هر 100 هزار زن خوزستانی 128 نفر در سال به بیماری مذکور مبتلا می‌شوند.

 

معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به افزایش ابتلا به سرطان در ایران در سال‌های اخیر تصریح کرد: تغییر سبک زندگی، افزایش سن امید به زندگی و آلاینده‌های محیطی موجب افزایش ابتلا به این بیماری در سال‌های اخیر در کشور شده است. در سال 1357 سن امید به زندگی 58 سال و در سال گذشته سن امید به زندگی 76 سال بود. همین موضوع احتمال بروز سرطان در افراد را افزایش می‌دهد، یعنی با افزایش سن امید به زندگی افراد بیشتر در معرض سرطان قرار می‌گیرند.

 

ضیغمی با اشاره به تغییر شیوه زندگی در دهه اخیر در کشور عنوان کرد: متاسفانه با تغییر سبک زندگی، میزان استفاده از سیگار و به ویژه قلیان افزایش یافته است و این امر به عنوان یکی از عوامل خطرزا در بروز بیماری سرطان، افراد را در معرض این بیماری قرار می‌دهد. همچنین افزایش آلاینده‌های محیطی به ویژه در شهرهای بزرگ کشور دیگر عامل افزایش ابتلا به سرطان در سال‌های اخیر است.

 

وی با اشاره به نواختن زنگ پویش ملی مبارزه با سرطان در مدارس اهواز در صبح امروز، گفت: در این پویش 10 گام یا راهکار جهت مبارزه با سرطان پیشنهاد شده که عدم استفاده از قلیان، سیگار نکشیدن، قرار نگرفتن در معرض دود سیگار و قلیان، 30 دقیقه پیاده روی با سرعت زیاد در روز، خوردن 5 وعده میوه و سبزیجات در روز، عدم استفاده از روغن ترانس، کنترل وزن و کاهش مصرف نمک، شکر و روغن‌های چرب برخی از این گام‌های پیشنهادی است.

 

معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان افزود: شعار این پویش که "سرطان، قابل پیشگیری و درمان است" در جهت کاهش آلاینده‌های محیطی است. در این پویش می‌خواهیم دو کار انجام دهیم؛ در وهله اول افرادی که دارای علایم هشداردهنده سرطان مانند وجود توده در بدن، وجود زخم درازمدت در بدن، گرفتگی صدا و سرفه طولانی‌مدت، سوءهاضمه یا یبوست طولانی، اسهال و سرفه خونی، خونریزی در ادرار یا مدفوع، بی‌اشتهایی و کاهش وزن بی‌دلیل به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند. البته وجود این علایم در یک فرد لزوما به معنای ابتلا به سرطان نیست و تشخیص سرطان مستلزم انجام آزمایش‌هایی است، باید توجه داشت که تشخیص زودهنگام سرطان در درمان این بیماری بسیار مهم و تاثیرگذار است.

 

ضیغمی ادامه داد: همچنین در این پویش یک برنامه کشوری برای سه نوع سرطان یعنی سرطان روده بزرگ، سرطان پستان و سرطان دهانه رحم تدوین شده است؛ گروه هدف در این برنامه برای سرطان روده بزرگ افراد 50 تا 69 سال، برای سرطان پستان نیز زنان 30 تا 69 سال و برای سرطان دهانه رحم زنان 30 تا 49 سال است. در برنامه مذکور افراد دارای علایم این نوع سرطان با مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی، غربالگری می‌شوند و آزمایش‌هایی می‌دهند تا در صورت ابتلا به این بیماری‌ها تحت درمان قرار گیرند.

 

وی اظهار کرد: در کنار تمام عوامل افزایش میزان ابتلا به سرطان در کشور، باید به تاثیر استقرار نظام ثبت سرطان و افزایش مراجعه افراد به مراکز بهداشتی و درمانی به تبع آن، افزایش تشخیص سرطان توجه داشت.

 

معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد: دولت در قالب طرح تحول سلامت هزینه‌های بسیاری برای راه‌اندازی مراکز و پایگاه‌های مختلف بهداشتی و درمانی صرف کرد. بنابراین از مردم می‌خواهیم در صورت مشاهده علایم هشداردهنده سرطان در خود حتما به این مراکز مراجعه کنند تا خدمات مراقبتی به طور رایگان و همچنین سایر خدمات درمانی که عمدتا رایگان هستند را دریافت کنند. وظیفه ما ارایه این خدمات به مردم است و مردم در صورت نارضایتی از روند ارایه خدمات می‌توانند انتقادات و شکایات خود را گزارش دهند.





ثبت نظر

نام*
ایمیل(اختیاری)
نظر*
 
آخرین اخبار