بلوط جزو گونههای ارزشمند گیاهی محسوب میشود که در سالهای اخیر طعمه برخی آفات و بیماریهای شده است.
به گزارش آماج نیوز، افسانه حسینی، کارشناس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان با باین اینکه حدود یک میلیون هکتار بیشه زار و جنگل در استان وجود دارد، گفت: عمده پوشش گیاهی این جنگلها در دامنههای زاگرس گونه بلوط است که در سالهای اخیر برخی بیماریها و آفات گریبان آنها را گرفته است.
وی بروز بیماریها و جولان آفات را علت اولیه خشکیدگی بلوطها دانست و بیان کرد: این موضوع در حال حاضر به معضلی جدی در سراسر تبدیل شده است و استان خوزستان نیز از این مشکل مستثنی نیست.
حسینی با اشاره به اینکه عوامل اولیه و ثانویه در بروز بیماریها و آفات دخیل هستند، ادامه داد: مشکلات مدیریتی، چرای بی رویه دام ها، کشت زیراشکوب، خشکسالی ها، سن بالای درختان، از بین رفتن دشمنان طبیعی، ریزگردها و... در دسته عوامل اولیه ضعیف شدن بلوطها و ابتلا آنها به بیماریها قرار میگیرند.
این مقام مسئول با بیان اینکه عوامل مذکور سبب کُند شدن جریان شیره گیاهی در درختان بلوط میشوند، اظهار داشت: زمانیکه یک درخت دچار ضعف عمومی میشود، آفات ثانویه و فرصت طلب مانند؛ سوسکهای چوب خوار و بیماری زغالی با منشا نوعی قارچ به نام بیسکومیاس به آن حمله میکنند و زوال درخت را به دنبال داشته باشند و هم اکنون شاهد خشک شدن و از بین رفتن سطح وسیعی از درختان بلوط در جنگلهای شهرستانهای زاگرسی شامل؛ ایذه و باغملک هستیم که اتفاقی تلخ و ناگوار است.
وی تصریح کرد: با توجه به وسعت جنگلها و نبود امکانات برای مبارزه شیمیایی با آفات و بیماریها و همچنین از بین رفتن حشرات مفید و دشمنان طبیعی، باید از سایر روشها نظیر؛ هرس کردن، عملیات اصلاحی-بهداشتی که قطع سرشاخههای آلوده و معدوم کردن آنها است برای از بین بردن بیماریها و حفاظت از درختان بلوط استفاده شود.
انتهای پیام/